Zahraniční výstavy

Celostátní výstava psů SR – Košice – 16. července 2000

Úvod (Home) Výstavy (Shows)  Chov číňani (CCD) Z médií (Press) Inzerce (Puppies)
Standardy Ke čtení Chov peruáni (Peruvians) Foto (Photo)  z Haliparku
 

Posuzovala: Maria Kavčic – Slovinsko

Cesta z Prahy do Košic a zpět (odjezd sobota 15.7. ve 21.30, návrat pondělí 17.7. v 02.00) připomínala spíše pokus o vytrvalecké plavecké cvičení. Pokud náhodou přestávalo pršet, začalo cedit a ve vyšších polohách hor naše výprava projížděla i hustými mraky nízké oblačnosti. Venčení psů probíhalo v trysku a podle možnosti na co nejnižší travičce, aby na nich zůstalo alespoň něco suchého. Při průjezdu Popradem jsme nabyli dojmu, že tu právě kouzlí David Copperfield – po majestátných Vysokých Tatrách ani vidu ani slechu. S přibývajícími kilometry přibývalo i vody v kalužích na silnicích a nám ubýval optimismus. Do Košic jsme dorazili s náladou na bodu mrazu. „Nezaprší a nezaprší!“, pokoušeli jsme se o humor v lijáku a téměř prosebně přesvědčovali naše naháčky k vyvenčení v mokru.

Štěstí se na nás usmálo až v hale košického Cassosportu. Ze všech výstavních prostor pro naháčky zbyly ty nejlepší. Koncová, poměrně klidná velká hala jen se dvěma kruhy, celá pokrytá kobercem (běžně slouží tenistům jako kurt.) Překvapení střídalo překvapení – místo avizovaných rozhodčích manželů Oparových z Polska bylo v katalogu jméno: Mario Kavčic – Slovinsko. Snad se na nás paní rozhodčí nebude hněvat, že jsme jí podle jména do poslední chvíle považovali za muže (však nás tyhle legrace čekají i v Česku – až přestaneme podle nového zákona přechylovat ženská příjmení). Přišla ve žlutém saku, usměvavá a v pohodě. A vydrželo jí to pro všech 64 psů, které ten den posuzovala. Čínských naháčů bylo přihlášeno 14, peruánec žádný. V celkovém pohledu na výstavu jsme s čínany obsadili 4 místo v počtu plemen ze všech skupin FCI.

Výsledky si přečtete sami a proto jen dodejme, že na stupních vítězů při finálových soutěžích jako třetí stála dcerka ing. Vaška s osrstěnou fenkou Arabba Shagya Pazzda v soutěži Dítě a pes. V párech soutěžila paní Alimanovičová, v IX. skupině a v mladých Arden Solutre Pazzda. Bohužel tentokrát rozhodčím nepadli do oka. Přesto nutno říci, že naše výprava patřila mezi 705 přihlášenými psy k těm nejúspěšnějším (z ČR se přihlásilo 42 vystavovatelů se svými psy). Navíc C´China  Modrý květ splnila podmínky k udělení titulu Slovenský šampion krásy a můžeme jí gratulovat.

(17.7.00 – BY)


Čínský chocholatý pes bez srsti

P-TM

Arden Solutre Pazzda

V1, CAJC, Vítěz mladých, BOB

Nosková-ČR

 

First Crested Alexa Lachesis

V2

Mgr. Šimovičová-SR

P-Mz

Malyshka Airin Arnold

V1, CAC

Ing. Brychtová-ČR

 

Valdes Van Jo Van

V2, R. CAC

Alimanovičová-SR

P-TO

Timothy Van Jo Van

V1, CAC

Vajcíková–SR

F-TM

Filoména Alexa Lachesis

V1, CAJC

Alimanovičová-SR

F-Mz

Aimee Zvoneček

VD

Nosková-ČR

F-TO

Bambi Van Jo Van

V1, CAC

 

 

Marion Van Jo Van

VD

Majdlenová–SR

F-TS

C´China Modrý květ

V1,CAC

Linhart–ČR

 

 

 

 

Čínský chocholatý pes osrstěný

P-TO

Limelight Stardust the Legend of Shangrila

VD

Ing. Fodorová–SR

P-TS

Clliv Modrý květ

V1, CAC

Byrtusová–ČR

F-TM

Arabba Shagya Pazzda

V1, CAJC

Ing. Vaško–SR

F-TO

Taschi Van Jo Van

V1, CAC

Vajcíková–SR